Dahliaparty!!

Feest in onze tuin!

De dahlia's in volle bloei! Wat een fleur en kleur op 150m2. Ongelofelijk dat er uit de knollen die iedere herfst de grond uit komen en vervolgens zorgvuldig vorstvrij bewaard, in mei geplant, dan een week of wat de eerste blaadjes de grond uit kijken, in augustus een zee van bloemen tevoorschijn komt. Sommige planten zijn ruim anderhalve meter nu. Mooie grote bloemen op stevige stelen. Dat is wel belangrijk voor ons: dahlia's die gaan dweilen of omvallen worden niet meer geplant. Ook soorten die voortijdig de bloemblaadjes laten vallen: exit. Zo blijven alleen gezonde en sterke soorten over. (NB: we hebben ook wat lage soorten staan: zo mooi: iedere bloem een volledig symmetrisch kunstwerkje).

Ieder jaar hebben we er meer. Komend jaar wil ik een aantal nieuwe soorten aanplanten. Kijken hoe die zich gedragen en ontwikkelen, of het blijvers zijn. In januari maar eens even googelen wie nog wat bijzonders te koop heeft. En mocht je een goede tip hebben; dan hoor ik dat graag!

Voorlopig ben ik wel zoet met dagelijks onderhoud van al dit moois, boeketjes maken, vazen vullen en bloemetjes brengen bij mensen die daar blij van worden. En o, ja...als de zon ondergaat foto's maken! Hieronder wat foto's van het moois, een keus maken is heel lastig; ik hou nu eenmaal ontzettend van kleur en fleur!